دانلود تحقیق ریشه های بدحجابی زنان

Word 247 KB 35205 156
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه ریشه بیشتر انحرافات دینی و اخلاقی نسل جوان را در لابلای افکار و عقاید آنان باید جستجو کرد .

    فکر این نسل از نظر مذهبی آن چنان که باید راهنمایی نشده است و از این نظر فوق‌العاده نیازمند هستند و این راهنمایی باید با زبان و منطق همراه باشد .

    چرا که هر کسی احساس می‌کند این نسل آنقدر ها هم لجوج نیست و آمادگی زیادی برای دریافت حقایق دارد و هدف از انتخاب این عنوان «‌ریشه‌های بدحجابی زنان » این است که احساس شد ، گذشته از انحرافات عملی فراوانی که در زمینه حجاب بوجود آمده این مسئله و سایر مسائل مربوط به زن ، وسیله‌ای شده در دست یک عده افراد ناپاک و مزدورصفت که از این طریق علیه دین مقدس اسلام جار و جنجال تبلیغاتی راه‌ بیندازند .

    بدیهی است که با شرایط موجود این جوان از جنبه ‌ مذهبی به قدر کافی راهنمایی نشده و این تبلیغات آثار شوم بر روحیه جوانان می‌گذارد .

    با بررسی این طرح امید است تأثیر فراوانی بر روی عقاید و افکار جوانان بگذارد و حتی بعضی از بانوان به اصطلاح متجدد عملاً در وضع خود تجدید نظر نمایند .

    بدون شک پدیده « برهنگی » بیماری عصر ماست و دیر یا زود این پدیده بعنوان یک بیماری شناخته خواهد شد .

    فرضاً ما کورکورانه از غرب تقلید کنیم باید ببینیم که کار برهنگی در غرب به کجا رسیده و فریاد چه کسانی را بلند کرده است ، بعداً تقلید از غرب را ادامه بدهیم .

    نامه چارلی چاپلین یکی از هنرپیشگان معروف جهان به دخترش پس از اینکه به دخترش اجازه می‌دهد فقط به خاطر هنر می‌توان لخت و عریان به روی صحنه رفت و تاکید می‌کند این لختی فقط روی صحنه و برای ضرورت هنر می‌باشد .

    می‌نویسد : برهنگی بیماری برهنگی عصر ماست ، اما به گمان من تن عریان تو باید از آن کسی باشد که روح عریانش را دوست داری ، بد نیست بدانی که دوران پوشیدگی تو را ده سال پیر نمی‌کند .

    بهر حال امیدوارم تو آخرین کسی باشی که از تبعه غریزه لختی بشوی » لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه یکی از مسایل مهم اسلامی است و در قرآن کریم در سوره نور به آن اشاره شده و از مفاد آیات چنان فهمیده می‌شود که « هر مسلمان ، چه مرد و زن ، باید از چشم‌چرانی ، نظربازی اجتناب کند و مرد و زن باید پاکدامن باشند و زنان باید پوشش خود را بر دیگران آشکار نکنند و درصدد تحریک و جلب توجه مردان نباشند » .

    پوشیدن زن خود را از مرد بیگانه و رعایت لزوم حریم میان مردان و زنان اجنبی و عدم جواز خلوت میان مرد و زن بیگانه بیان شده است .

    با توجه به اینکه مردم کمتر به این موضوعات اهمیت می‌دهند ولی با معضلاتی که در جامعه با آن روبرو هستیم باید به دنبال کشف علت باشیم که چرا اینگونه مفاسد رخ می‌دهد و با بررسی و تحقیق می‌فهمیم که علتهای گوناگون در کار است که «‌ بدحجابی و بی‌حجابی » روحیه افراد تأثیر منفی و مخرب می‌گذارد .

    با توجه به موانعی که در ادامه راه بود گاهی دچار تردید می‌شدم اما دریافتم که بخاطر تازگی موضوع ارزش تحقیق در این باره چند برابر است .

    چرا که به عوامل و ریشه‌های معضلات آگاهی می‌یابم و حداقل توان خویش را در رفع این معضلات می‌آزمایم .

    این طرح در 3 بخش ارائه می‌شود که بخش اول در مورد حجاب بعنوان یک پوشش برای فرد می‌باشد تا جلو هر گونه فساد گرفته شود ،‌می‌باشد .

    این حجاب و پوشش ، از ابتدای اسلام بوده و برای سلامتی و حفظ خانواده ، بهداشت روانی در جامعه و پیشرفت علمی در ترقیات فکری و حفظ حریم زن و مرد و پیشرفت کارهای اقتصادی می‌باشد « چرا حجاب بعنوان یک پوشش است و از نظر اسلام تا چه حدی شخص باید رعایت حجاب نماید » .

    جایگاه زن در جامعه کجاست و حجاب چقدر جلونظر بازی را می گیرد و حجاب چرا برای زن بعنوان یک الگو می باشد.

    بخش دوم در مورد بی‌حجابی که نداشتن روسری و چادر و امثال آن است .

    این بی‌حجابی در ایران از زمان رضاخان شروع شد ، بی‌حجابی که باعث بی‌بند و باری و فساد و طلاق و ترویج و فرهنگ برهنگی شد .

    راه‌های مبارزه با عوامل بی‌حجابی و بدحجابی تقویت ایمان و اعتقاد و احیاء ارزشهای اسلامی و شناسایی الگوهای والا و ...

    می‌باشد و پیامدهای بی‌حجابی که از نظر عقیدتی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی مورد تحقیق قرار گرفت .

    بخش سوم در مورد بد‌حجابی که به پوشش غیر صحیح از چادر گفته می‌شود که باعث شده محیط زندگی اجتماعی را آنقدر ناامن سازد که به دختران ما تجاوز و زنان ما را اغفال می‌کنند با بررسی منشاء حرکتهای بدحجابی که اثرپذیری از تبلیغات کشورهای غربی و گرایش به اشراف نمایی با انواع بدحجابیها و برخی عقده‌ای می‌باشند و بدحجابی را برای گشودن عقده‌هایشان انتخاب کرده‌اند برخی بر اساس رفتارهای خانواده واطرافیان ، رفت و آمدها ، تبلیغات سوء .

    گرفتار بدحجابی شده اند و ریشه اصلی بدحجابی عبارتند از مدگرایی ، غریزه جنسی ، هوسرانی ، تقلید ، کمبود شخصیت غرب زدگی ، خودنمایی ، آزادی زن در روابط و ...

    و علتهای دیگری نیز هست که باعث بدحجابی شده است از قبیل: 1-عدم هماهنگی بین ارگانهای تبلیغی ، تشکیل احزاب و گروهکهای منافقین و ...

    و اینکه اشخاص چه انگیزه‌ای از استفاده ناصحیح از حجاب دارند و آفتهایی که این معضل را بر روی فرد و جامعه داشته و راه‌های مبارزه با عوامل و ریشه‌های بدحجابی بیان شده و نتیجه و تأثیری که بر روی افراد گذاشته مورد تحقیق قرار گرفت .

    بخش اول : حجاب فصل اول : تعریف حجاب ،‌تاریخچه حجاب ، حجاب چرا فصل دوم : عوامل حجاب فصل سوم : منافع حجاب فصل چهارم : سوالاتی در مورد حدود پوشش حجاب فصل اول : 1.تعریف حجاب 2.تاریخچه حجاب 3.حجاب چرا 1-تعریف حجاب حجاب از نظر لغوی به معنای پوشش ، پرده ، حاجب ، روپوش ، چادر و روبند[1] .

    و آن پوششی حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت می‌گیرد و معنای دیگر : آن چه که با آن چیزی بپوشانند و چیزی که مانع بین دو چیز دیگر باشد و در اصطلاح اسلامی ، نوعی از پوشش است که در محیطی که نامحرم وجود دارد بدن را بپوشاند به جز بعضی از قسمتها .

    2-تاریخچه حجاب تاریخ تاریک است نمی توان در حقیقت مبداء و آغازی برای حجاب زن آن چنان که امروزه تصور می‌شود بدست آورد .

    زیرا همه ملل زنان خود را از حفظ طغیان شهوات مردان دیگر به صورتی پوشانده‌اند و تاریخ زن در جهان و مظهران در ملل که تمایل کیفیت پوشش زن در قدیم‌الایام است .

    تمام پدران زنان خود را از دید نامحرمان محجوب داشته‌اند تا موجب تهییج و تحریک شهوت نشود و این از غیرت و عصمت فطری مرد است .

    برخی دیگر هم مسئله حجاب را بر اساس فلسفه اقتصاد و مسایل اجتماعی و کسب و کار وجدانیات و نفسانیات نام برده‌اند باز هم خالی از قضاوت درباره شهوت‌انگیز بودن بی‌حجابی نبوده است[2] .

    حجاب چرا 1-حجاب باعث بقاء و سلامت حیات خانواده می‌باشد .

    زنانی که خواهان حفظ عصمت خویش می‌باشند و از حریم حجاب بعنوان دژ امنیت زن پاسداری می‌کنند ، لازم و واجب است که بیش از همه طبقات اجتماعی با کسانی که با یکی از مقدس‌ترین ارزشهای اجتماعی زنان مبارزه می‌کنند و آرامش روانی و عرضی آنها را در جامعه به مخاطره می‌اندازند ، مقابله جدی و گسترده نمایند و به دیگر زنان بدحجاب که بدون توجه به حساسیت شدید روحی مردان نسبت به اندام زن ، از حجاب شرعی خود استفاده مناسب نمی‌کنند و با مردم کوچه و بازار برخوردی عادی و صمیمانه می‌نمایند ، بفهمانند که رعایت دقیق حجاب به مصلحت خود آنها و تک‌تک افراد جامعه است و مهم‌ترین عاملی است که می تواند سلامت زن را در جامعه و خانواده تامین نماید و راه نفوذ نظرهای پلید و مسموم بیگانگان را به حریم عفت آنان ببندد .

    به شرط آنکه زنان محجوبه و صالحه خود نیز عملاً الگوی دیگران باشند و حجاب ظاهری خود را با عفت باطنی همراه سازند زیرا همانطوریکه حجاب کامل ظاهری ، امنیت خارجی زن و سلامت روانی مردان جامعه را تأمین می کند ، عفت باطن نیز تضمین کننده سلامت و امنیت حجاب ظاهری می‌باشد ؛ لذا همواره با رعایت شرایط باطنی حجاب باید از لباسهایی استفاده کرد که فاقد رنگهای پرزرق و برق و جالب توجه باشد .

    چادر مشکی که انتخاب عمومی زنان ، مسلمان اکثرا ممالک اسلامی است اگر چه از حیث رنگ و ظاهر دلپذیر نیست ولی از نظر تأثیر قابل توجهی که در تخفیف تحریکات جنسی مردان دارد می‌تواند یکی از بهترین نوع حجاب باشد .چادر مشکی که بدن زن را بطور یک سطح و یکنواخت بپوشاند تأثیر معجزه‌آسایی در تخفیف نظرهای مردان داشته و می‌تواند مانع بزرگی در مقابل آنها باشد .

    اگر زنان محجوب تمام شرایط حجاب را رعایت نمایند بر وقارشان افزوده می‌شود وحتی مردان لاابالی هم در برابر آنها به شدت مراقب رفتار و برخوردهای خود می‌باشند و دست و پای خود را بیشتر جمع می‌کنند بطوریکه کسی جرأت نمی‌کند مزاحمتی برای آنان بوجود آوردتا چه رسد به اینکه مورد سوءظن یا سوءقصدقرار بگیرند[3].

    اگر زنان محجوب تمام شرایط حجاب را رعایت نمایند بر وقارشان افزوده می‌شود وحتی مردان لاابالی هم در برابر آنها به شدت مراقب رفتار و برخوردهای خود می‌باشند و دست و پای خود را بیشتر جمع می‌کنند بطوریکه کسی جرأت نمی‌کند مزاحمتی برای آنان بوجود آوردتا چه رسد به اینکه مورد سوءظن یا سوءقصدقرار بگیرند.

    بنا به فرمایش رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) « انما مثل المرأه الصالحه مثل الغراب الاعصم الذی لایکاد یقدر علیه » «‌مثل زن باعفت ، صالح ، محجوب مثل کلاغ اعصم است که کسی را قدرت دسترسی به آن نیست » ب : حجاب برای بهداشت روانی جامعه لازم است چرا که عدم رعایت پوشش نه تنها مردان را دچار مشکلات روانی ساخته .

    بلکه دل و ذهن شخص را از مسیر صحیح کار منحرف ساخته و جوانان اجتماع را نسبت به زن بی‌اعتماد کرده است .

    مخصوصاً اگر زنان بی‌حجاب در خانواده شأن یک جوان باشد مثلاً برادری داشته باشند یا باید روح غیرت و عفت دوستی را به تدریج در او از بین ببرند و یا اینکه روح انتقام‌جویی و کینه را نسبت به مردمی که به نظاره اندام بزک کرده ناموس وی (خواهرش یا دخترش) می‌پردازند در او بوجود می‌آورد و لذا دست به انتقامگیری و اقداماتی فاجعه‌انگیز می‌زند پس با بوجود آوردن یک جامعه سالم و داشتن بهداشت روانی صحیح می‌توان از حجاب برای پیشبرد اهداف استفاده کرد .

    ج – حجاب برای حفظ جان زن لازم است .

    بی حجابی گذشته از اینکه زن را در معرض نگاه ها و تعرضات بیگانگان قرار می‌دهد چه بسا موجب خطرات جانی برای آنها می‌شود اغلب زنانی که کشته شده یا خودکشی می‌کنند معمولاً کسانی هستند که مراقب رفتار و حرکات و حالات حجاب خویش نبوده‌اند پس در نتیجه زن با حفظ حجاب خویش می‌تواند جان خویش را از چشم چرانیهای مردان نجات دهد .

    د : حجاب برای پیشرفت علمی و ترقیات فکری جامعه لازم است .

    عدم تأمین صحیح و به موقع غریزه جنسی در مردان بزرگترین مشکل روانی بوده و مانع تفکر و خلاقیت می‌باشد .

    در نتیجه هر چه مناظر شهوت‌انگیز در جامعه بیشتر باشد به همان میزان مشکلات روانی و عقب‌ماندگی فکری و فرهنگی بیشتر خواهد بود .

    عدم رعایت حجاب و پوشش صحیح نه تنها خود و خانواده را آلوده می‌کند بلکه بر سرنوشت یک کشور هم تأثیر می‌گذارد پس حجاب باعث پیشرفت علمی جامعه می‌باشد و زمانیکه از طرف پوشش خود در آسایش باشی بهتر می‌توانی فکر کنی و تصمیم بگیری که می‌خواهی در چه زمینه‌ای مشغول به تحصیل و کار باشی و پیشرفت خود را به راحتی می‌توان با دارا بودن حجاب صحیح تضمین کرد .

    هـ : حجاب باعث پیشرفت کار و تولید و ایجاد روح و تلاش اقتصادی لازم است .

    زیرا وقتی حجاب نباشد نه تنها موجب مضرات شدید اقتصادی و بهداشت جسمی می‌شود بلکه موجب صرف ساعتها وقت برای خودآراییهای افراطی و وقت‌گیر می‌شود در نتیجه چنین زنانی با این همه وقت هرگز راضی نمی‌شوند دست به کارهای فیزیکی و تولیدی بزنند و با آن حالت بزک کرده به کار و تلاش بپردازند .

    فصل دوم : عوامل حجاب عوامل حجاب الف : صعود به مراتب معنوی بایستی مسائل ارزشی اسلام در جامعه ما احیاء شود .

    مثلاً حجاب ، یک مسأله ارزشی است مساله‌ای که اگر چه مقدمه‌ای است برای چیزهایی بالاتر .

    اما خود یک مساله ارزشی است ما که اینقدر مقیدیم ، به خاطر این است که حفظ حجاب به زن کمک می کند تا بتواند به آن رتبه معنوی خود برسد و دچار آن لغزشگاه‌های که سر راهش قرار داده‌اند نشود .

    ب : حجاب مانع اختلاط بی‌قید و شرط مساله حجاب به معنای منزوی کردن زن نیست اگر کسی چنین برداشتی از حجاب داشته باشد برداشتی کاملاً غلط و انحرافی است .

    حجاب به معنای جلوگیری از اختلاط و آمیزش بی قید و شرط زن و مرد در جامعه است .

    این اختلاط هم به ضرر جامعه و هم به ضرر زن و مرد است حجاب به هیچ وجه مزاحم و مانع فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و علمی نیست .

    شاید عده‌ای تعجب کنند که خانمی در سطح بالای علمی مشغول فعالیت است و خود را بر مساله حجاب منطبق نیز کرده است و این را بعضی باور یا حتی تصور نمی‌کنند .

    چرا که حجاب بدون عفاف صورت نمی‌گیرد و صحیح‌ترین حجاب آن است که شخصی در تمامی مراحل رعایت نماید .

    ج : پوشش سالم برای حفظ زن حجاب برای زن به معنای ذلت او نیست بلکه به معنای عصمت و حفظ زن ، نه فقط عصمت و حفظ زن ، بلکه عصمت و حفاظت زن و مرد هر دو است .

    حجاب به معنای چادر نیست .

    اما چادر در مزد ایرانیها که زنهای ما از قدیم داشتند بهترین نوع حجاب می‌باشد .

    بدون چادر هم حجاب ممکن است حجاب به معنای پوشیدن سالم نه پوشیدنی که از نپوشیدن بدتر است به تعبیر روایات ، پوشیدن عریان که در عین پوشیدگی مثل انسان برهنه و عریان است .

    آن پوشیدن به درد نمی‌خورد و حجاب نیست .

    پوشیدن سالم آن است که تمام سرتاپای بدن زن را پوشانده باشند .

    البته صورت و دو دست را بسیاری فقط مستثنی می‌دانند و برخی مستثنی نمی‌دانند و آنها که مستثنی می‌دانند در مواردی است که صورت بدون آرایش و ساده باشد ؛ این است معنای حجاب .

    البته زن‌های ایرانی روش چادر را پیدا کرده‌اند که بسیار هم روش خوبی است و هم زیباست و منافی با زیبایی زن نیست و هم حجاب و حفاظ کامل است به هر حال حجاب را چه به شکل ایرانی ، عربی ، کشورهای دیگر ، زنها یک جور حجاب خود را حفظ می‌کنند ، هر جوری که حجاب حفظ شود این نظر اسلام است .

    بکار بردن کلمه حجاب در مورد پوشش زن یک اصطلاح جدید است چرا که پوشش به معنی ستر استفاده شده است این ستر و پوشش باعث شده که عده‌ای فکر کنند اسلام خواسته است زن همیشه پشت پرده و در خانه محبوس باشد و بیرون نرود .

    حال آنکه در وظیفه پوشش که اسلام برای زن مقرر کرده است حبس زن مطرح نیست و چنین اندیشه‌ای مطلقاً وجود ندارد .

    پوشش زن در اسلام این است که زن در معاشرتهای خود با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوه‌گری و خودنمایی نپردازد .

    فلسفه پوشش جنبه اجتماعی ، اجتماعی ، خانوادگی ، بالا بردن احترام زن و جلوگیری از ابتذال است اسلام می‌خواهد با پوشش جلو انواع التذاهای جنسی در خارج از محیط خانه گرفته شود و اجتماع منحصراً برای کار و فعالیت باشد و این نظر درست در نقطه مقابل سیستم غربی عصر حاضر است که کار و فعالیت را با لذت‌جوئیهای جنسی به هم می‌آمیزد .

    یکی از مسائل مهم جامعه اسلامی حجاب است و تقیه خانمهای مسلمان به حجاب آن چنان قومی بوده است که تلاشهای استکبار در دوران حکومت نوکرانشان بر علیه حجاب بی‌نتیجه بوده است هر چند که سرسپردگان ، چادر از سرزنان مسلمان کشیدند و به اتحاء و طرق مختلف زن محجبه را تحقیر کردند و سعی کردند آنها را از جامعه طرد کننداما بواسطه اینکه زنان ایران اسلامی از باطن و باور دینی و الهی برخوردارند موفقیت لازم به دست مهاجمان نیفتاد ؛ گر چه تا حدودی بخشی از خانواده‌های شهرنشین را از موقعیت دینی بیرون بردند لیکن در همان مکانها انسانهائی نیز با باور و یقین زیر بار این تهاجم نرفتند و مشکلات و رنجهای راه را به جان و دل خریدند .

    در انقلاب اسلامی دشمن راههای زیادی برای انحراف ملت بکار برد از راه‌های اختلافات داخلی و ترور افراد انقلابی و تبلیغات وسیع علیه حجاب اسلامی ، ولی اینهمه عوامل برای ترقی افراد کافی نبود .

    اگر زنان راضی شدند مانتو ، شلوار و لباسهای گشاد استفاده کنند ،‌به این معنا است که پوشش کامل خود را حفظ می‌کنند نه اینکه یک روسری روی سر بیندازند و فکل بزنند و امثال این اداها که به مرور باعث حذف حجاب می‌گردد .

    ایران اسلامی باید هوشیار باشد چرا که کم‌کم روسری برداشته می‌شود و سر عریان می‌شود .

    سپس نوبت به عریان شدن بدن می‌رسد حجاب نه تنها آزادی زنان را محدود نمی‌سازد بلکه در فعالیتهای علمی و اجتماعی و سیاسی با حفظ حجاب خویش می‌تواند فعالیت کند .

    این نوع حجاب و پوشش از دیدگاه شهید مطهری می‌باشد .

    د : حجاب جایگاه زن و فرهنگ پرهیز در امور سیاسی کشور از مشورت با زنان بپرهیز که رای آنان زود سست می شود و تصمیم آنان ناپایدار است در پرده حجاب نگه دار تا محرمان را ننگرد زیرا که سخت‌گیری در پوشش عامل سلامت و استواری آنان است .

    بیرون رفتن زنان بدتر از آن نیست که افراد غیرصالح را در میانشان آوری .

    اگر می‌توانی به گونه‌ای زندگی کن که غیر تو را نشناسد چنین کن ، کاری که برتر از توانایی زنان است به او وامگذار که زن گل بهاری است نه پهلوانی سخت کوش .

    مبادا در گرامی داشتن زن زیاده‌روی کنی ، که او را به طمع‌ورزی کشانده برای دیگران به ناروا شفاعت کند .

    بپرهیز از غیرت نشان دادن بی‌جا که درستکار را بیمار دلی و پاک‌دامنی را به بدگمانی رساند و در اصل هر کدام از افراد دارای کار معین و مشخص هستند .

    بهتر این است که خواسته الهی آنها را تا حد نیاز برطرف نمایی.

    هـ‌: «‌حجاب و نظربازی از نظر قرآن » حرمت بی‌حجابی از غیرت خداست .

    خوشا به حال آن کسیکه به دنبال حق نسبت به ناموسش غیرت نشان دهد .

    از آن جای یکه مرد و زن در کوچه و بازار و مدارس و دانشگاه‌ها و سفرهای زیارتی چاره‌ای ندارند جهت حفظ سلامت فکری و روانی ، قلبی ، زن و مرد یک دستور واجب در رابطه با زنان و یک فرمان واجب در رابطه با هر دو در قرآن مجید آمده در رابطه با زنان فرموده است : « یا ایها النبی قل لازواجک و بناتک و نساء المومنین یدنین علیهن من جلبیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلایوذین و کان الله غفورا رحیما » « ای پیامبر به همسران و دخترانت و زنان مؤمن بگو : « جلبابها و روسرهای بلند خود را بر خویش فرو افکنند .

    این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند .

    بهتر است و اگر تاکنون خطا و کوتاهی از آنها سرزده توبه کنند خداوند همواره آمرزنده و رحیم است » در رابطه با مرد و زن « قل للمؤمنین یغضوا من ابصارهم و یحفظوا فروجهم ذلک ازکی لهم ان الله خبیر بما یصنعون و قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهن و یحفظن فروجهن و لایبدین زینتهن الا ما ظهر منهار ...

    »‌ «‌ ...

    به مؤمنان بگو چشمهای خود را از نگاه به نامحرمان فرو گیرند و عفاف خود را حفظ کنند این برای آنان پاکیزه‌تر است .

    خداوند از آنچه انجام می‌دهند آگاه است .

    وبه زنان باایمان بگو چشمهای خود را از نگاه هوس‌آلود فرو گیرند و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را جز آن مقدار که نمایان است آشکار ننمایند و اطراف روسری‌های خود را بر سینه خود افکنند تا گردن و سینه با آن پوشانده شود و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان و افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند یا کودکانیکه از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان ، نمایان شود و همگی به سوی خود بازگردید ای مؤمنان ، تا رستگار شوید .» فصل سوم : منافع حجاب منافع حجاب : پوشش با حجاب بصورتی که زیباییها و زینت زن را بپوشاند و او را از چشم‌چرانی مردم هرزه و بی‌تربیت و آلودگان به شهوت حیوانی و حالات شیطانی حفظ کند ، دستوری قرآنی و قانون الهی و تکلیفی انسانی و برنامه اخلاقی است .

    حجاب و پوشش اسلامی که بهترین نوع آن چادر است .

    چادری که یادگار منبع عصمت و عفت چون فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است هیچ مانعی در راه دانش طلبی و رشد و کمال زن ایجاد نمی‌کند .

    بلکه او را از بسیاری خطرات و دامهایی که حیوان صفتان در راه زیبا رویان و دختران و زنان جوان قرار داده‌اند حفظ می‌کند و پاکدامنی و عفت و حیای او را برای شوهرش یا اگر ازدواج نکرده ، برای مرد آینده‌اش محفوظ می‌دارد .

    اگر گوهر گرانبها و زیبایی چون زن در صندوق الهی حجاب قرار داشته باشد ، از دستبرد دزدان و غارتگران و آلودگان به لجن و معصیت و گناه در امان خواهد بود .

    اگر زیبارویان جوان دیده نشوند و چهره پاک و معصوم آنان در معرض دیدگاه مردم قرار نگیرد ، شعله هوسها و هواها و آتش امیال و غرایز به سرکشی و سوزاندن پاکی یک ملت و خراب کردن بناهای معنویت یک مملکت برنمی‌خیزد .

    پسران جوان وقتی گوهر زیبایی و زینت و عشوه‌گری دختران و زنان را در کوچه و بازار و مراکز تجاری و ...

    نبینند دچار چشم‌چرانی ، هوس ، دختربازی و افکار پریشان ، عشق و عاشقی ، بیماریهای روانی و در نهایت تعطیل شدن نیروی انسانی خود نمی‌شوند .

    بدین صورت باید گفت : حجاب و پوشش برای زن امری واجب و فریضه‌ای شدید است و بدون تردید منکر آن با آگاهی به اینکه از ضروریات اسلام و فرمان خدا در قرآن است کافر و ازگردونه اسلام خارج است .

    جوانی که با این خصوصیت منکر حجاب است نمی‌تواند با دختر مسلمان ازدواج کند زیرا این ازدواج باطل و عقد بین این دو بی‌اثر و رابطه آن در رابطه نامحرم و فرزندان آنها نامشروع می‌باشد .

    دختری که با این خصوصیت منکرحجاب باشد نمی‌تواند همسر جوانی مسلمان شود زیرا همان احکام در حق او هم جاری است گرمی خانواده‌ها و استحکام رابطه زن و شوهر ، تداوم زندگی ، آرامش قلوب ، ثبات دلبستگی مرد به همسر قانونی خود ، برپایی خانه و خانواده همه مرهون حجاب زنان مملکت است واینکه مردان زیبایی چهره و زینت و زیور زنانی غیر از همسر خود را نبینند.

    مردان اگر به راحتی و به آسانی در تمامی صحنه‌های اجتماعی دسترسی به زنان داشته باشند ضمانتی برای ثبات محبت و دلبستگی آنان به همسرانشان نخواهد بود و تحریک هوا و هوس و شهوت ، آنان را اززندگی خود دلسرد و عاملی برای خراب کردن کانون گرم خانواده خواهد شد .

    تاکنون بی حجابی زن باعث گمراهی میلیونها مرد و به گناه افتادن دیگران و پیدا شدن هیولای طلاق در خانواده‌ها و پدید آمدن عشق مرد به زن شوهردار و روابط نامشروع شده است .

    پایه‌گذاران بی‌حجابی خود از این مساله به ستوه آمدند و عوارض آن را پدیده شوم قرن اخیر می‌دانند ، از زمانیکه رهبری ایران با دسیسه استعمار غرب به دست ولگردی دوره گرد ، بی‌سواد پلید ، آلوده‌ای خائن و وطن فروش به نام رضاخان پهلوی افتاد ، حجاب و پوشش ، قرآن را از بسیاری از زنان به غارت برد، وضع خانه و خانواده بصورت دیگر درآمد .

    آمار طلاق فزونی گرفت بطوری که در هر ماه حداقل هفت هزار درخواست طلاق به دادگاهها داده می‌شد مردان و جوانان زن دیده بی‌زن ، زنان شوهردار بدون شوهر و سفره فساد و افساد گسترده تر شد.

    بطوری که مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی گفته‌اند : «‌رضاخان با به غارت بردن حجاب ، قرآن و شکستن قیام کنندگان علیه بی‌حجابی در مسجد گوهرشاد و در کنار حرم امام‌رضا (علیه‌السلام) کمر صد و بیست و چهار هزار پیامبر را شکست ، آری کشف حجاب و بدحجابی را شکننده کمر فرستادگان خدا می‌دانند ایجاد کمیسیونها بر علیه حجاب و خاموش کردن چراغ دین به برنامه خائنان و هوا و هوس زنان و دختران کم‌ایمان یا بی‌ایمان به این آتش دین سوز و شعله خانمان‌برانداز کمک کردند و وضع ایران را به جایی رساندند که نزدیک بود دین خدا که محصول زحمات انبیاء و پیامبران است بمیرد و چراغ هدایت خاموش گردد که کسی چون امام خمینی (قدس‌سره) بت‌شکن آمد و دین را از اسارت اشرار نجات داد وحجاب قرآن را به ناموس اسلام برگرداند » .

    « آری حجاب مصونیت اسلام است نه محدودیت ، آری حجاب برای زن و شوهر و خانواده‌ها و جامعه به خصوص جوانان ازدواج نکرده ، مصونیت از هزاران خطر و انواع فساد و افساد و مانع از هم‌پاشیدگی خانواده‌ها می‌باشد .

    بدون تردید بین آگاهی و اعتقاد عمیق زنان نسبت به فواید حجاب و پوشش و رعایت بیشتر حجاب توسط آنها رابطه‌ای مستقیم وجود دارد .

    نمونه بارز حجاب حضرت زهرا (سلام‌الله علیها) و زنان اهل بیت و اصرار آنان بر حفظ حجاب در شرایط سخت اسارت و اعتراض افشاگرانه در مقابل هتکهای مخالفان اهل بیت (علیه‌السلام) و ...

    است .

    نقش آگاهی زنان نسبت به فواید و فلسفه حجاب در مقابله با نقشه‌های حجاب زدایی استعمارگران در مبارزه مردم الجزایر با دولت استعمار فرانسه و همچنین مقاومت دانشجویان دختر محجبه در مقابل مقررات ضدحجاب قابل توجه است .

    جلوه‌های دیگر ، تاثیر آگاهی زنان بر علیه بی‌حجابی ، قیام زنان آگاه ایرانی در مقابل کشف حجاب رضاخان است .

    امام خمینی (قدس‌سره) فرموده‌اند : « زنهای ایرانی قیام کرده‌اند برضدش و تودهنی به او زدند که ما نمی‌خواهیم این طور کشف حجاب را » مقاومت زنان آگاه و عفیف ایرانی در مقابل نقشه‌های استعمارگر حتی قبل از واقعه کشف حجاب رضاخان نیز سابقه داشته ، یکی از نویسندگان خارجی در مورد ایستادگی زنان باحجاب ایرانی در مقابل استعمارگران نوشته است : « درود وعزت بی‌حد به زنان وابسته ایران باد .

    وی به عزم ثابت 300 زن شجاع اشاره کرده و گفته است که : زنان به مجلس رفتند تا نمایندگان از تسلیم کشور به بیگانگان احتراز نمایند .

    به اعتراف این نویسنده آمریکایی ، بانویی شجاع اعلام داشت که اگر وکلا و مجلس بخواهند در حفظ و شرف و عزت ایران تسامح به خرج دهند و تردید نمایند هم آنان و هم شوهران خویش را خواهند کشت تا لااقل اجسادشان گواهی بر شرف ایرانی باشد .

    فصل چهارم : سوالاتی در مورد حدود پوشش سوالاتی در مورد حدود حجاب سؤال : حدود حجاب اسلامی برای بانوان چیست ؟

    برای این منظور پوشیدن لباس بلند ، آزاد و شلوار و روسری کفایت می‌کند ، یا خیر ؟

    و اصولاً چه کیفیتی در لباس پوشیدن زن در برابر افراد نامحرم باید رعایت شود ؟

    جواب : واجب است تمام بدن به جز قرص صورت و دستها تا مچ پوشیده شود و لباس باید مقدار واجب را بپوشاند و از لباسهای که توجه نامحرمان را جلب می‌کند باید اجتناب شود .

    سوال : آیا حجاب از ضروریات اسلام است و منکر آن و کسانیکه به این دستور الهی بی‌اعتنایی می‌کنند چه حکمی دارد ؟

    جواب : اصل حکم از ضروریات حجاب و منکر آن ، حکم .

    منکر ضروری را دارد و منکر ضروری محکوم به کفر است مگر اینکه معلوم شود که منکر خدا یا رسول یا آیات حجاب نیست .

    سوال : زدن عطر و رنگ حجاب ، پوشش و محدودیت های آن و پوشیدن لباسهای یقه باز و بلوزهای تنگ و آستینهای کوتاه هر کدام چه حکمی دارد ؟

    جواب : در مورد زدن عطر گفته شده در محیط خانه اشکالی ندارد و اگر در بیرون استفاده شود باعث تهییج شهوت و غریزه جنسی در مردان می‌شود و زنان نباید از عطر در بیرون از خانه استفاده کنند و درباره رنگ لباس و چادر ، اسلام نگفته است که حتماً مشکی باشد بلکه هر رنگی که باعث پوشش گردد کافی است .

    ولی اگر باعث جلب توجه دیگران شود اشکالی دارد.

    پوشیدن لباسهای تنگ و یقه باز برای مردان اشکال دارد و باید تا حدی که در اسلام گفته شده رعایت پوشش شود در غیر این صورت اشکالی ندارد .

    س : آیا حجاب فقط برای زنان است و چرا آقایان حریم جامعه را رعایت نمی کنند و حرمت خانمها را پایین می‌آورند ؟

    جواب : حجاب تنها برای زنان نیست بلکه مردان باید در آداب و معاشرت و رفتار و نگاه و پوشش خودشان رعایت حجاب را بنمایند .

    در جامعه اسلامی از هر کس به اندازه توانش انتظار می رود .

    به تجربه ثابت شده است که حجاب بدون عفاف و عفاف بدون حجاب جواب نمی‌دهد .

    سؤال : استفاده از زینت چگونه باید باشد ؟

    جواب : زینت دو نوع است یک نوع را زینتی که خود به خود آشکار می‌شود .

    2-زینتی که می‌شود پوشاند عرف تعیین پوشش را مشخص کرده است : بعنوان مثال: «‌انگشتر برای دست زینت است » پس باید زنان جاذبه خویش را حفظ کنند .

    همچنین راه های حفظ جامعه و جلوگیری از گسست خانواده ،‌رعایت حدودات متقابل زنان و مردان است .

    بار سنگین حریم در روابط زنان و مردان و آزادی انسان و آزادی زن باید در نظر گرفته شود .

    سوال : حدود اعمال سلیقه‌ها چقدر است ؟

    جواب : چون اسلام یک مکتب برای همه یکسان است ، از سوی جامعه و دست‌اندرکاران به خانمها توصیه شده بر اساس روند تعادلی در جامعه پیش بروند خوب است .

    بخش سوم : بی‌حجابی فصل اول : تعریف بی‌حجابی ، تاریخچه ، شروع پیدا شدن فصل دوم : انواع بی‌حجابیها فصل سوم : عوامل بی‌حجابی فصل چهارم : راه‌های مبارزه با عوامل بی‌حجابی فصل پنجم : پیامدهای بی‌حجابی فصل اول : 1-تعریف بی‌حجابی 2-تاریخچه بی‌حجابی 3-کشف حجاب چرا ؟

    1.تعریف بی‌حجابی منظور از بی‌حجابی ، نه آن وضع قبیح و مبتذلی است که در فیلم‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و در مجامع کمتر به چشم می‌خورد بلکه بی‌حجابی در عرف و جامعه انگیزه تعریف می‌شود در نداشتن چادر و روسری و امثال آن » بی‌حجابی اساس مفاسد کشور و دین را تشکیل می‌دهد و نظام داخلی را بر هم می‌زند چرا که در درون بی‌حجابی ، فسادها نهفته است و یک نفر هم فاسد شود جمعی متعفن خواهند شد .

    چنانکه در کتاب اصول کافی گفته شده که « دختر خودت را به عصمت مساز و او را به فاحشگی وامدار ، مبادا زمین مرتکب زنا شود و پر از فجور گردد » .

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

از جمله مباحثی که همواره به عنوان یک موضوع بحث برانگیز و جنجالی، مطرح بوده، ذهن و ضمیر انسان ها و جوامع بشری را به خود معطوف و مشغول ساخته است، مقوله حجاب و تعیین حدود و ثغور آن، بوده است. عده ای رعایت حجاب و پوشش اسلامی را مانع حضور زنان در اجتماع تلقی کرده و مدعی هستند که رعایت حجاب برای خانم ها دست و پاگیر بوده و مانع فعالیت های آنها در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می شود ...

بسم الله الرحمن الرحیم مقاله اى درباره‌ى حجاب مقدمه لزوم پوشیدگی زن در برابرمرد بیگانه یکی ازمسائل مهم اسلامی است . در خود قرآن کریم درباره این مطلب تصریح شده است . علیهذا در اصل مطلب از جنبه اسلامی نمی‏توان تردید کرد . پوشیدن زن خود را از مرد بیگانه یکی از مظاهر لزوم حریم میان مردان و زنان اجنبی است ، همچنانکه عدم جواز خلوت میان اجنبی و اجنبیه یکی دیگر از مظاهر آن است . این بحث ...

مقدمه: بدون شک در عصر ما، که بعضی نام آن را عصر برهنگی و آزادی جنسی گذارده‌اند، و افراد غرب زده، بی بند و باری زنان را جزئی از آزادی او می دانند، سخن از حجاب گفتن برای این دسته ناخوشایند و گاه، افسانه ای است متعلق به زمان های گذشته. ولی فساد بی حساب و مشکلات و گرفتاری های روزافزونی که از این آزادی های بی قید و شرط به جود آمده است سبب شده که تدریجاً گوش شنوایی برای این سخن پیدا ...

دیباچه:حجاب شناسی (چالشها و کاوشهای جدید) ای فرزند آدم, برای شما لباسی فرو فرستادیم که اندام شما را می پوشاند و مایه زینت شماست و لباس تقوا بهترین است. این از آیات خداست, باشد که متذکر شده پند گیرند. ای فرزند آدم, مبادا شیطان شما را فریب دهد, چنانکه پدر و مادر شما را از بهشت بیرون کرد. پوشش از تن آانان برکند و قبایح آنان را در نظرشان پدیدار نمود, همانا که شیطان و بستگانش شما را ...

مقدمه : دین مبین اسلام، بعنوان یک دین کامل، جامع و منطبق با فطرت انسان، به تمام نیازهای روحی، روانی، اجتماعی و . . پاسخ لازم و کافی داده است. طبیعی است برای رفع نیازهای متفاوت انسان و تکامل و ترقی او تکالیفی را در قالب وجب ، مستحب، مکروه ، مباح برای زن و مرد در نظر گرفته است. یکی از تکالیف واجب الهی حفظ حریم و رعایت پوشش در روابط زن و مرد است که انجام آن باعث پاک ماندن زن و مرد ...

چکیده : حجاب و پوشش یکی از دستورات تمامی ادیان مخصوصا دین مبین اسلام است که رعایت آن سبب پاک ماندن انسانها و جوامع شده و همچنین تکامل معنوی و رشد اخلاقی آنان را به دنبال خواهد داشت. بی توجهی به این امر مهم و کم رنگ شدن آن در بین دانش آموزان ما را بر آن داشت تا موانع رعایت پوشش را تشخیص و به رفع آن بپردازیم تا زمینه برای رعایت حجاب و پوشش اسلامی دانش آموزان فراهم شود. برای این ...

فلسفه حجاب زنان در اکثر دورانهای تاریخ مورد کم لطفی و بی مهری قرار گرفته اند و نتوانسته اند به جایگاه اصلی خودشان دست پیدا کنند در این راستا یکی از مهمترین مسائلی که در مورد زنان مطرح می باشد. مسئله حجاب زنان است و در پی آن نحوه ارتباط زن با اجتماع که در این مقاله به نحو اجمال این مسئله بررسی شده است. اعتقاد نداشتن به حجاب عوامل متعددی می توان داشته باشد که برخی از موارد به صورت ...

مقدمه لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه یکی از مسائل مهم اسلامی است. در خود قرآن درباره این مطلب تصربح شده است علیهذا در اصل مطلب از جنبه اسلامی نمی توان تردید کرد. پوشیدن زن خود را از مرد بیگانه یکی از مظاهر لزوم حریم میان مردان و زنان اجنبی است، همچنانکه عدم جو از خلوت میان اجنبی و اجنبیه یکی دیگر ازمظاهر آن است. این بحث را در پنج بخش باید رسیدگی کرد: 1-آیا پوشش از مختصات ...

مقدمه انسان فطرتی خدا خواه وخواهان رشد وکمال دارد وبا کسب شناختی نسبی از پروردگار عالم آوای بر دست سر می دهد وبا صل اشتیاق در برابر دستورات ونواحی الهی سر تسلیم فرود می آورد. پوشیدگی زن یکی از ارزش های بزرگ اسلام است که اگر به سبک زیبایی جامع وقطعی به شیوا ورسا به آن پرداخته شود ازآن استقبال می کرد و از برکات فراوان حجاب بهره مند می گردد و از آفت های متعدد و زیانبار بی حجابی و ...

بدون شک در عصر ما، که بعضی نام آن را عصر برهنگی و آزادی جنسی گذارده‌اند، و افراد غرب زده، بی بند و باری زنان را جزئی از آزادی او می دانند، سخن از حجاب گفتن برای این دسته ناخوشایند و گاه، افسانه ای است متعلق به زمان های گذشته. ولی فساد بی حساب و مشکلات و گرفتاری های روزافزونی که از این آزادی های بی قید و شرط به جود آمده است سبب شده که تدریجاً گوش شنوایی برای این سخن پیدا شود. ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول