دانلود مقاله بررسی و مقایسه تأثیر دو روش Properioceptive exercise therapy و Traditional exercise therapy در درمان بیماران با گردن درد مزمن (Non-specific neck pain).

Word 39 KB 6978 7
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه: ساختار پیچیده آناتومیکی ستون فقرات و بویژه ناحیه گردنی آن (Cervical area) امکان بررسی دقیق آنرا مشکل کرده است.

    ساختار استخوانی این ناحیه همراه با مفاصل و لیگامانهای آن به نحوی طرح ریزی شده اند که توماً در جهت ایجاد بهترین ثبات لازم برای انجام حرکات نرم و پیچیده آن هستند.

    از اینرو تشخیص و درمان دردهای ناحیه گردنی نیاز به ارزیابی و بررسی دقیق آن دارد.

    گردن درد به عنوان دومین عامل اصلی در دورنگاهداشتن بیماران از فعالیتهای اجتماعی و حرفه‌ایشان بعد از کمردرد (L.B.P) شناخته شده است.(1 و 2) کردن درد را می توان به طور کلی به 2 نوع حاد (Acute) و مزمن (Chronic) تقسیم بندی نمود.

    که نوع حاد آن غالباً در اثر تصادفات و صدمات جاده ای و یا وارد آمدن ضربات ناگهانی به ناحیه (Cervical Spine) و طی Whiplash injury ایجاد میگردد.

    اما گردن درد مزمن بیشتر در اثر بکارگیری مداوم ئبیمار از Cervical Spine در وضعیتهای نامناسب و یا طی فرایند Agin حاصل می آید.(3) از طرف دیگر به نظر می رسد شکل زندگی مدرن سبب تغییر در میزان شیوع گردن درد در مقایسه با اختلالات کمر شده است.

    در امریکای شمالی (کانادا) میزان شیوع گردن درد در دوران زندگی 7/66% گزارش شده است.

    (Cote et al 1998) که می توان دلیل آنرات افزایش زمان کار در ادارات و کار با کامپیوتر بیان کرد.

    همچنین در تحقیقی که توسط Jan et al.

    1994 به منظور بررسی مشکلات گردن و شانه و کمر در بین کارمندان و کارگران هشت کمپانی انجام شد، مشخص گردید که نشانه ها و علامت خطر برای گردن و شانه زمانی ظاهر می شود که فرد بمدت طولانی کاری با بازوهای بالاتر از سطح شانه و یا همسطح آن و با گردنی خم شده و همچنین در محیط کار نامناسب انجام دهد.

    Heliovara 1993 در یک مطالعه در کشور فنلاند شیوع عوارض گردن را 6% برای مردان و 15% برای زنان گزارش کرد.

    Synnerholm نیز ضمن مطالعه ای بیان کردهد است که در حدود 20% از درخواستهای مرخصی استعلاجی در کشور سوئد در ارتباط با گردن درد بوده است.

    Ylinen , Russka 1994 طی مطالعه خود نشان دادند اندازه گیری قدرت عضلانی می توان راهنمای خوبی برای تشخیص و ارزیابی گردن درد باشد.

    Mayoux-Benhamou , Revel 1993 طی تحقیقی اظهار کردند که نیروی عضلانی ناکافی در دوره هایی از زندگی روزمره کار و فعالیتهای ورزشی می تواند عامل مهمی برای بروز اختلالات گردن باشد.

    ‎Ylinen , Russka 1994 در مطالعه ای در مورد ارتباط گردن و نیروی عضله آن نشان دادند که ضعف عضله فلکسور گردن با تداوم درد در بیمارانی که از گردن درد مزمن رنج می برند مرتبط است.

    Harms-Ringdahl et al 1996 در تحقیقی پی بردند که خم شدن بیش از حد و سکردن به جلوبرای مدتی معین در افراد سالم باعث گردن درد میشود و از این مطلب نتیجه گرفتند که درد بیشتر از فشار مکانیکی بر روی ساختمانهایی مانند لیگامان ها و کپسولهای مفصلی منشاء میگیرد تا از فعالیتهای عضلانی.

    در حوزه درمان با توجه به اینکه اساس پاتولوژیک گردن درد مبهم مانده است.

    اکثر درمانها برروی تسکین درد و کاهش عوارض آن متمرکز شده اند Matti Viljanen et al 2003.

    و متداولترین درمانهای تجویز شده به منظور کنترل درد توسط پزشکان، استراحت و داروهای ضد درد می باشد (4 و 5).

    گردن درد یکی از شایعترین وضعیتها در مورد رجوع به فیزیوتراپیستها می باشد و با توجه به میزان شیوع، در زمینه درمانهای متداول توانبخشی فقدان اطلاعات مستند دیده می شود(6).

    با اینحال مطالعهاتی که تا کنون در زمینه توانبخشی گردن درد با علت ناشناخته صورت گرفته بیشتر برروی بررسی چگونگی نتیجه درمان برروی وضعیت عملکردی (Functional Status)، درد (Pain)، توانایی در کار (Ability of work)، بهبود کلی بیمار (Patient global improvement)، رضایت بیمار (Patient staisfaction) و کیفیت زندگی (Quality of life) بوده است و درمانهایی که در انجام مطالعات فوق تحت بررسی قرار گرفته اند شامل: ماساژ درمانی (Therapeutic massage)، حرارت درمانی Thermotherapy (hot , cold)، تحریکات الکتریکی (Electerical Stimulation)، اولترا سوند درمانی (Therapeutic ulterasound)، تمرین درمانی (Therapeutic exercises) الکترومیوگرافی بیوفیدبک (Biofeedback E.M.G) و ترکیبی از چند روش درمان توانبخشی می باشد.

    کلیه مطالعات فوق برای درمان هر دو گردن درد مزمن و حاد صورت گرفته اند و نتایج حاصل از درمانهای فوق برحسب نوع گردن درد (حاد یا مزمن بودن) را می توان بصورت زیر بیان کرد.

    الف) گردن درد حاد: در درمان گردن درد حاد شواهد مستندی مبنی بر بهبود قابل ملاحظه بیماران طی درمانهای Mechanical Traction، TENS، Exercise Therapy طی بررسی مطالعات Cohort و آنالیزی بدست نیامد (11-10-9-8-7).

    همچنین نتایج بدست آمده از درمانهای biofeedback E.M.G، Massage therapy، Thermotherapy و Electerical Stimulation قابل توجه گزارش نشده اند (12 و 13).

    ب) گردن درد مزمن: در گردن درد مزمن نیز شواهد مستندی در مورد استفاده از Mechanical Traction، Ulterasound therapy و ترکیب چند روش درمانی گزارش نشده است (18-17-16-15-14-8).

    همچنین در مورد biofeedback E.M.G، Massage therapy، Thermotherapy، Electerical Stimulation و TENS نیز شواهد مستندی وجود ندارد (13-12).

    اما در مورد Therapeutic exercises شواهد مستندی در زمینه بهبود درد و عملکرد گردن مشاهده شد (21-20-19-14).

    اینم تمرینات شامل تمرینات سنتی و تمرینات تحریک حس عمقی بودند.

    تعریفی که امروزه از طرف American Physical Therapy Association (APTA) در مورد گردن درد با علت ناشناخته (Non-Specific Neck pain) ارائه گردیده این است: Non-Specific Neck pain دردی است در ناحیه گردن همراه یا بدون تیرکشیدن به اندام فوقانی.

    با توجه به شواهدی که از Philadelphia Panel در مورد درمان توانبخشی بیماران گردن دردی بر مبنای Evidence-Based Clinical Practice Guidelines گزارش شده است، در مورد استفاده از Therapeutic exercises در بیماران مبتلا به گردن درد حاد (acute) شواهد مستندی وجود ندارد.

    این در حالی است که پانل مذکور در مورد بیماران مبتلا به گردن درد مزمن (chronic) استفاده از Therapeutic exercises را با توجه به مطالعات انجام شده، بسیار توصیه می کند.

    هدف ما از این مطالعه بررسی و مقایسه تأثیر دو روش درمانی تمرینات تحریک حس عمقی (Properioceptive exercises) و تمرینات سنتی (Traditional exercises) در درمان بیماران با گردن مزمن بوده است تا از این طریق پاسخی به این سوال که کدامیک از روشهای درمانی مذکور در درمان گردن مزمن موثرند، داده باشیم.

    روش کار: 31 بیمار شامل 16 مرد با میانگین سنی 6/35 سال و 15 زن با میانگین سنی 9/36 سال که در 12 ماه اخیر درگیر گردن درد مزمن بوده اند در این مطالعه شرکت کردند.

    تمام شرکت کنندگان، کارمندان تمام وقت و استخدام دائم شعبه مرکزی بانک تجارت تهران بودند که از نظر فعالیتهای ورزشی، هیچکدام فعالیت حرفه ای در ورزش خاصی نداشتند.

    تمام بیماران به طور تصادفی در دو گروه درمانی شامل گروه Properioceptive exercise therapy شامل 11 نفر و گروه Traditional exercise therapy به تعداد 10 نفر و یک گروه به تعداد 10 نفر قرار گرفتند.

    در جدول 1 خصوصیات آنتروپومتریک افراد شرکت کننده در تحقیق آورده شده است.

    نحوه انتخاب شرکت کنندگان به این صورت بود که در ابتدا پرسشنامه ای در مورد وضعیت سلامتی و بیماری در بین 130 نفر از کارمندان شعبه مرکزی بانک تجارت توزیع و جمع آوری شد و بعد از جدا کردن افرادی که دچار گردن درد بودند طی تستهای بالینی که توسط فیزیوتراپیست انجام میگرفت تعداد 31 بیمار با گردن مزمن انتخاب شدند و بطور تصادفی در 3 گروه قرار داده شدند از اینرو هیچگونه دخالتی در قراردادن شرکت کنندگان در گروههای درمانی و کنترل از سوی انجام دهندگان تحقیق صورت گرفت.

    Inclusive Criteria: افراد مورد مطالعه باید دارای گردن درد مزمن از نوع Non-specific Neck pain بوده که حداقل بمدت 12 ماه از آن رنج برده باشند،‌ Exclusive Criteria : 1ـ Cervical discopaty‌ 2ـ سابقه جراحی ستون فقرات 3ـ اختلالات مادرزادی ستون فقرات 4ـ اختلال در T.M.J‌ 5ـ سابقه whiplash injury 6ـ سل ستون فقرات (T.B‌) 7ـ سرطان سر و گردن 8ـ بیماریهای روماتیسمی * پروتکل درمانی گروه Properioceptive‌: 1) بیمار در وضعیت به پشت خوابیده قرار می گرفت بصورتی که سر و گردن از تخت بیرون باشد سپس عضلات گردن در جهات Ext ، Flex‌، Lat Flex‌ و Rotation ‌ توسط فیزیوتراپیست تخت استرچ قرار می گرفت ( در هر جهت به تعداد 10 مرتبه ) 2) الگوی اندام فوقانی D1 Flex‌ (Flex,Add,Ext.Rot ) برای هر دو اندام بهمراه حرکت سر و گردن در الگوی Ext&Rotation to the Right and left‌انجام شد در تمام حرکات چشمها همراه با سر و گردن حرکت اندام فوقانی را دنبال می گردند .

    هر حرکت در هر اندام 10 مرتبه انجام شد و تمام حرکات بوسیله دست تراپیست بر روی بیمار ابتدا آموزش داده می شود ولی در ادامه حرکات بوسیله خود بیمار و با نظارت فیزیوتراپیست صورت می گرفت .

    * پروتکل درمانی گروه Traditional‌ : 1) بیمار در وضعیت به پشت خوابیده قرار می گرفت بصورتیکه سر و گردن وی از تخت بیرون باشد سپس عضلات گردن در جهات Exs / Flex‌ / Lat.Flex‌ و Rotation بوسیله فیزیوتراپیست تحت استرچ قرار می گرفت ( در هر جهت به تعداد 10 مرتبه ) 2) بیمار در وضعیت Crook-lying‌ قرار می گرفت .

    دستها را روی سینه قرار می داد سپس از بیمار خواسته می شد تا سر و گردن و شانه خود را تا جاییکه زاویه تحتانی استخوانی Scapula از روی تخت جدا شود بلند کند تعداد این حرکت 10 بار بود که به آرامی انجام می شد .

    3) بیمار در وضعیت به پشت خوابیده قرار می گرفت یک حوله که بصورت استوانه پیچیده شده بود در زیر قوس گردنی بیمار قرار می گرفت و از بیمار خواسته می شد تا پشت گردن خود را به حوله فشار دهد ( تقویت عضلات عمقی ) این حرکت نیز به تعداد 10 مرتبه صورت می گرفت .

    4) تمرینات ایزومتریک گردن در جهات Ext‌ ( بیمار در وضعیت به پشت خوابیده ) Flex و lat Flex‌ ( بیمار در وضعیت نشسته در کنار تخت ) در هر جهت 10 بار انجام شد .

    5) بیمار به پشت خوابیده روی تخت قرار می گرفت ، اندام فوقانی در وضعیت Abd900 قرار می گرفت .

    از بیمار خواسته می شد دستها را 10 دور در جهت عقربه ها و 10 دور خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخاند .

    6) بیمار در وضعیت به پشت خوابیده قرار می گرفت ، اندام فوقانی در وضعیت Flex900 قرار می گرفت .

    از بیمار خواسته می شد دستها 10 دور در جهت عقربه ها و 10 دور در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخاند .

    * پروتکل درمانی گروه Control‌ : بیماران گروه کنترل یک دفترچه شامل آموزش حفظ وضعیتهای مناسب بدن به ویژه سر و گردن طی کارهای روزمره و هنگام استراحت دریافت کردند .

    - لازم به تذکر است که تمام شرکت کنندگان در این مطالعه ( 3 گروه ) تمرینات قدرتی خم کننده تنه و کششی باز کننده ستون فقرات را نیز انجام می دادند .

    ارزیابی : قد و وزن بیماران توسط روشهای اندازه گیری رایج اندازه گیری شدند .

    قدرت عضلانی عضلات فلکسور و اکستانسور گردن بوسیله دستگاه ایزومتر اندازه گیری شد و میزان درد گردن بوسیله روش Visual Analoge Scale (VAS)‌مورد ارزیابی قرار گرفت .

    وضعیت بیمار برای تست عضلات گردن توسط دستگاه ایزومتر به این نحو بود : بیمار روی صندلی نشسته مفصل hip‌ در Flex900‌ ، مفصل Knee در Flex900‌، کف پا کاملاً روی زمین قرار گرفته ، تنه کاملاً در وضعیت نوتر قرار گرفته و بازوها در کنار بدن بوده و کف دستها روی ران قرار می گرفت .

    سر و گردن نیز در امتداد تنه و در وضعیت نوتر قرار گرفته بصورتی که نوک بینی ، چانه و بریدگی استرنال در یک خط قرار می گرفت.

    بمنظور تست عضلات اکستانور load cell دستگاه در مقابل برجستگی اکسی پیتال و بمنظور تست عضلات فلکسور load cell‌ دستگاه در مقابل پیشانی بیمار قرار می گرفت .

    از طرف دیگر توسط دو fixator‌ناحیه کتف در محاذات خار اسکاپولا و ناحیه لگن در محاذات ستیغ ایلیاک محکم بسته می شد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تربیت بدنی و فعالیتهای تفریحی از اجزای اصلی زندگی و ساختار جوامع نوین هستند, به همین دلیل آسیبهای ورزشی که در حین تمرینهای آماده‌سازی یا مسابقه واقعی پدید می‌آیند، اجتناب‌ناپذیر و فراوان می‌باشند. مطالعه، تشخیص و درمان آسیبها و جراحات مذکور باعث پیدایش رشته چند گرایشی و جامع پزشکی ورزشی شده است، که پزشکان، فیزیوتراپیست‌ها و سایر شاغلان حِرف وابسته را دربر می‌گیرد. بروز آسیبهای ...

آب درمانی به روش بیرونی آب پاشى‏ این نوعى درمان است که با کوبش شدید آب صورت مى‏گیرد. این روش نیروبخش و فرح‏بخش است ولى تحمل آن سخت است و بنابراین کاربرد خیلى گسترده ندارد و اشخاص پیر نمى‏توانند آن را تحمل کنند. نمک مالى این روش نوعى آب درمانى مخلوط با مواد معدنى است. درمانگیران مى‏گویند که این روش به آنان احساس بهبود و تندرستى بیش از پیش مى‏دهد. حمام دو جفتى در این روش دو جفت ...

ناحیه سروگردن نسبت به فشارهای مختلفی آسیب پذیر است. طرز ایستادن باعث آسیب دیدگی گردن، سر و ستون فقرات می شود. تصادفات ماشینی می تواند باعث ضربه دیدن شود. پیری و سائیدگی نیز می تواند باعث تورم مفاصل گردند. حتی فعالیتهای مثل جویدن لثه های دندان و مطالعه در تختخواب هم می تواند باعث درد گردن شود. چگونه ما می توانیم جلوی این مشکلات پنهانی را بگیریم؟ و اگر ما جلوی آنها را بگیریم چگونه ...

1. درد شایع گردن و شانه در کاربران کامپیوتر 2.ارگونومی کامپیوتر 3.شبکه های عصبی مصنوعی و کاربرد آن در پزشکی درد شایع گردن و شانه در کاربران کامپیوتر تهیه کننده : لیلا معینی بر اساس نظر محققین و مطالعات انجام شده ، درد گردن و شانه و شکایات ناشی از آن در بین کاربران کامپیوتر گسترده و شایع است.دکترر فردریک گر محقق دانشکده بهداشت رولینز دانشگاه ایموری(Emory) در آتلانتا ایالت جورجیا ...

مقدمه هر فرد در زندگی روزمره از حرکات و فعالیت های زیادی استفاده می کند اما نمی توانید فاکتور تمرینات بدنی از برنامه های روزمره حذف کنید. چرا که علاوه بر عضلاتی که در فعالیت های خاص و یکنواخت درگیر هستند، بایستی دیگر عضلات و از همه مهم تر عضلات مخالف و مقابل حرکات روزمره نیز تقویت شده و باعضلات فعال، هماهنگ شوند تا ارگانیسم و ساختار اصلی و کاربردی بدن را حفظ و متعادل گردانند. ...

مقدمه سفر تفریحی خودتان را به هر کجایی که می خواهید شروع کنید و اگر بخت با شما یار باشد می توانید سفرتان را در کنار تفریحگاه آبی به پایان برسانید شنا یک فعالیت طبیعی است که هم برای تفریح و سرگرمی و هم برای آرامش اعصاب می باشد . از لحاظ تناسب شنا هر دو مزایای جسمانی و روحی را دارد . از انجا که بعضی افراد دارای محدودیت جسمانی می باشند و نمی توانند ورزش های زمینی را انجام دهند ورزش ...

فوتبال شایعترین آسیبهای ورزشی در رشته فوتبال کدامند؟ هر رشته ورزشی نمای ویژه ای از آسیبها را نشان می دهد . اکثریت آسیبهای فوتبالیستها شالم آسیبهای نسج نرم ( تاندون و عضله ) و مفصلی هستند. کوفتگیها، پیچ خوردگیها( بویژه درمچ پا) و کشیدگی های عضلانی 75% کل آسیبها را شامل می شوند . ایین آسیبها غالبا در اندام تحتانی رخ می دهند، که تقریبا 60% یا بیشتر از کل آسیبهای فوتبال را شامل ...

درمان و مراقبت طیفی از مراقبت و درمان ها برای درمان بیماری و ناتوانی استفاده می شوند . این طیف از طب دارای دانش فنی بالا مانند آنچه در بخش مراقبت ویژه ی بیمارستان اعمال می شود تا درمانهایی که برای ناتوانی مورد استفاده اند متغیر است به علاوه درمانهای مکمل مانند سیپروپراکتیک و طب سوزنی در حال حاضر به صورت گسترده استفاده می شوند . درمان فوریت های طبی مانند ایست قلبی را ممکن است ...

زمستان87 تربیت بدنی وتندرستی ورزش و فعالیت بدنی برای حفظ سلامتی و شادابی از اهمیت خاصی برخوردار است. ورزش همگانی به معنای واقعی آن، ورزشی است که دربر گیرنده تمام اقشار جامعه از زن و مرد، پیر و جوان ، سالم و ناسالم باشد. در ورزش همگانی باید تمام این گروه ها بتوانند از مزایای ورزش بهره مند شوند: مزایای ورزش عبارتند از: کاهش یا از بین بردن چاقی. کاهش فشار خون. کاهش تعداد ضربان قلب. ...

مقدمه تربیت بدنی دارای حیطه وسیعی می باشد که یکی ازحیطه های آن ، که درارتباط با مبتلایان به ضعفهای بدنی وعوارض جسمی وحرکتی می باشد، حرکات اصلاحی نام دارد. باتوجه به گسترش زندگی شهر نشینی وصنعتی شدن جوامع بشری به همان نسبت نیزاز میزان وشدت حرکات بدنی کاسته شده است که درنهایت شاهد انواع عوارض واختلالات بخاطر فقر حرکتی می باشیم . کودکان ونوجوانان به علت عدم برخورداری از شرایط مناسب ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول